maart 2021: Lizzy in Kenia! 

Lizzy slaat haar vleugeltjes verder uit! Sinds maart 2021 wordt van elk verkocht Lizzy-boekje 1 euro gedoneerd aan Stichting Kumbatio Nederland. Kumbatio is Swahili voor "omarmen" en de stichting ondersteunt het Kiota-kindertehuis in Kenia. In Kiota vinden 20, veelal getraumatiseerde, jongens en meisjes een veilig nest met vaste huismoeders en huisvaders. Ze kunnen hier lange tijd verblijven voordat ze weer uitvliegen. 

 

Voor meer info over Stichting Kumbatio en het Kiota-kindertehuis, of om een                                                   eigen donatie te doen klik je op onderstaande knop. 

 


september 2020: Knuffeltje van Kareltje en Lizzy

Ik kwam per toeval dit knuffeltje tegen, hoe mooi past dit bij het verhaal uit het boekje waarin Kareltje de kikker een muurtje om zich heen heeft! Maar misschien ook nog een beetje veiligheid (Lizzy) in zich heeft of kan krijgen in een behandeltraject. 

Ik geef 3 knuffeltjes weg, geteld vanaf 8 september krijgt elke 10e besteller via de website er een knuffeltje gratis bij! 


januari 2020: Nu ook te koop via Bol.com

Het voorlichtingsboekje over gehechtheid is nu ook te koop via Bol.com, mocht je het fijner vinden om via hen te bestellen. Het boekje is dan wel iets duurder, in verband met de bemiddelingskosten die Bol.com berekend.


december 2019: Handboek Adventure Therapie met kinderen, jongeren en hun gezinnen

We hebben er maar liefst twee jaar samen hard aan gewerkt, maar in december 2019 was het dan toch echt zover! Per Wijnands en ik hebben samen het Handboek Adventure Therapie met kinderen, jongeren en hun gezinnen is uitgebracht. Dit is het eerste Nederlandse boek dat zich richt op de behandeling van kinderen en jongeren en hun gezinnen met Adventure Therapie. Adventure therapie is een vorm van behandeling waarin de therapeut en de cliënt/cliëntsysteem samen een proces aangaan op basis van door de therapeut doelbewust geselecteerde activiteiten met een uitdagend/avontuurlijk karakter (liefst in de buitenlucht) waardoor de cliënt in staat wordt gesteld ervaringen op te doen en hierop met behulp van de therapeut te reflecteren, hetgeen bijdraagt aan het verminderen van de problematiek en/of de klachten zoals ervaren door de cliënt zelf en/of zijn omgeving. In dit handboek wordt aan de hand van de praktijkervaringen van de auteurs een basis gelegd voor het komen tot meer uniformiteit in de vele adventure therapievormen zoals deze inmiddels ontwikkeld zijn. Na het eerste deel waarin een beschrijving gegeven wordt van de ontstaansgeschiedenis en achtergronden volgt in deel twee een beschrijving van de uitvoering. In het laatste deel is er aandacht voor de toepassing bij specifieke problematieken. Een en ander wordt aan de hand van 101 praktijkvoorbeelden helder geïllustreerd. En natuurlijk is in het derde deel ook een hoofdstuk gewijd aan het werken met gehechtheidsproblematiek door middel van Adventure Therapie.